WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy gejala >

Apakah gejala-gejala Iga Nephropathy

2018-05-26 10:35

Apakah gejala-gejala Iga NephropathyApakah IgA Nephropathy

IgA nephropathy adalah gangguan buah pinggang yang di mana antibodi yang dipanggil IgA membina dalam tisu buah pinggang. Pada tahun 1968, Perancis nephrologist Dr. Jean Berger terdahulunya dijelaskan immunoglobulin nephropathy (IgA). Kadang-kadang dirujuk sebagai penyakit dalam Berger, IgA nephropathy adalah sejenis penyakit buah pinggang yang boleh menyebabkan buah pinggang menjadi radang.

IgA Nephropathy, atau penyakit Berger yang merupakan satu gangguan sistem imun membabitkan buah pinggang dan perlahan-lahan memusnahkan mereka hampir 50% daripada kes-kes yang. Diagnosis awal dan tepat dan peribadi rawatan oleh pakar-pakar yang pakar dalam IgAN boleh membuat perbezaan penting.

Salah satu buah pinggang yang paling penting pekerjaan adalah untuk menapis bahan buangan toksik daripada darah dan glomeruli yang memainkan peranan penting dalam proses ini. Kerana lebih banyak glomeruli rosak oleh IgA protein, buah pinggang secara beransur-ansur kehilangan keupayaan untuk mengosongkan bahan buangan dari badan. Dalam sesetengah pesakit dengan IgA nephropathy, kehilangan buah pinggang berfungsi akan maju ke kegagalan buah pinggang kronik, yang memerlukan rawatan dialisis atau menjalani pemindahan ginjal.

Apakah gejala-gejala Iga Nephropathy

Gejala-gejala IgA Nephropathy biasanya meningkat beberapa tahun atau beberapa dekad

Tanda-tanda dan gejala-gejala IgA Nephropathy termasuk:

darah dalam air kencing.

Sakit yang berkala zuriat, perut, Bahagian tepi atau lereng

Jangkitan saluran kencing

Tanda-tanda penyakit buah pinggang kronik

Selsema dan gejala-gejala seperti sejuk

Tekanan darah tinggi

Keletihan

Kekurangan sebagai tindak balas kepada suhu sejuk

Sebelum ini:Bright penyakit: punca & gejala-gejala

Artikel seterusnya:Berapa lamakah masa Live jika saya mempunyai Iga Nephropathy

Tag: IgA nephropathy gejala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat