WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Prognosis >

Apakah kesan daripada yoga untuk pesakit dengan IgA nephropathy?

2017-12-21 19:43

Apakah kesan daripada yoga untuk pesakit dengan IgA nephropathy?Senaman yang berbeza mempunyai kesan yang berbeza kepada pesakit.

Senaman berat dan tidak sempurna boleh menyebabkan darah dalam air kencing atau malah memburukkan lagi keadaan penyakit. Di sisi lain, kata senaman seperti yoga, berjalan kaki, Berbasikal boleh membantu memperbaiki keadaan kesihatan pesakit secara keseluruhan.

Terdapat beberapa tips senaman untuk pesakit dengan IgA nephropathy. Latihan aktiviti walaupun sederhana perlu dielakkan oleh pesakit apabila mereka berada dalam tempoh episod penyakit ini, contohnya jika pesakit yang kini mengalami darah dalam air kencing, kembali sakit, jangkitan atau demam, dan lain-lain. Apabila gejala-gejala dikawal dan apabila keadaan penyakit stabil, pesakit boleh mempunyai senaman seperti berjalan kaki pagi, yoga, tai chi, qi gong yang boleh membantu mengawal tekanan darah tinggi mereka, meningkatkan kecergasan fizikal dan meningkatkansistem imun mereka syarat-syarat.

Mengawal tekanan darah tinggi adalah sangat penting bagi pesakit nephropathy IgA dan mengamalkan yoga adalah merupakan ubat semulajadi rumah untuk tekanan darah tinggi. Yoga secara kerap, bersama-sama dengan diet yang betul dan ubat-ubatan boleh membantu mengawal tekanan darah dalam julat selamat dan ini bolehmembantu meringankan gejala, melambatkan perkembangan penyakit dan melindungi fungsi buah pinggang sisa.

IgA nephropathy adalah satu penyakit auto-imun buah pinggang dan masalah akarsangat gangguan imun dan pucuk imun. Mengamalkan yoga boleh membantu pesakit mengawal mereka gangguan imun, meningkatkan imuniti dan meningkatkan keupayaan penyakit-rintangan mereka, supaya pesakit boleh menjadi lebih kuat untukmelawan pelbagai jangkitan dan virus. Mereka akan kurang terdedah kepada pelbagai jangkitan dan inflammations yang biasa dorongan relapses dan kemerosotan IgA nephropathy.

Berbeza daripada latihan lain, Terdapat banyak menimbulkan dalam yoga dan menimbulkan kebanyakan adalah lembut dan ringan, oleh itu ia adalah pilihan yang baikuntuk pesakit dengan IgA nephropathy dan lain-lain pesakit penyakit buah pinggang

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Apakah hayat pesakit dengan peringkat 5 IgA Nephropathy

Tag: IgA nephropathy senaman yoga

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat