WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy rawatan >

IgA Nephropathy (Berger di penyakit) - rawatan

2017-12-28 23:23

IgA Nephropathy (Berger di penyakit) - rawatanApakah rawatan untuk IgA nephropathy?

Terdapat tiada rawatan khusus untuk menyembuhkan IgA nephropathy. Walau bagaimanapun, Terdapat banyak rawatan yang boleh membantu untuk melindungi buah pinggang dan jadi meningkatkan prospek:

Ia adalah sangat penting untuk mempunyai tekanan darah yang kerap dan untukmemastikan tekanan darah anda normal.

Ianya juga penting untuk mempunyai pemeriksaan air kencing yang kerap untukmelihat jika terdapat apa-apa protein atau darah dalam air kencing.

Rawatan perlu dimulakan lebih awal jika tahap tekanan darah menjadi tinggi. Merawat tekanan darah tinggi peringkat membantu mengurangkan apa-apa kerosakan kepada buah pinggang.

Rawatan dengan steroid adalah kontroversi tetapi steroid boleh mengurangkan jumlah protein yang bocor dari buah pinggang ke air kencing. Steroid juga bolehmengurangkan risiko penyakit buah pinggang kronik dan kegagalan buah pinggang (penyakit buah pinggang peringkat akhir).

Ubat-ubatan yang digunakan untuk mengawal tekanan darah dengan IgA nephropathy adalah inhibitors (sat) enzim angiotensin-menukar atau penghalang pengesan angiotensin (ARBs) - contohnya, losartan. Walaupun anda tidak mempunyaitekanan darah tinggi, kedua-duanya ACE inhibitors dan ARBs boleh mengurangkan risiko anda mendapat penyakit buah pinggang kronik. Kadang-kadang ACE inhibitors dan ARBs digunakan bersama-sama.

Steroid juga boleh membantu untuk mengurangkan jumlah protein dalam air kencing dan mengurangkan risiko penyakit buah pinggang kronik.

Ubat-ubatan yang dipanggil statin mungkin diperlukan untuk merawat kolesteroltinggi. Kolesterol anda mungkin meningkat kerana IgA nephropathy.

Rawatan lain yang boleh membantu termasuk ubat-ubatan lain untuk mengurangkan Sistem Pertahanan (imun) anda (contohnya, azathioprine). Ubat yang menghalang darah kaunseling pesakit dalam saluran darah anda (anticoagulants) jugatelah digunakan. Membuang tonsil anda (tonsillectomy) boleh digunakan untukmengurangkan jumlah IgA dalam aliran darah anda dan jadi mengurangkan apa-apa kerosakan tambahan kepada buah pinggang anda.

Sekiranya anda mengalami penyakit buah pinggang kronik, ini boleh menjadi teruk (penyakit buah pinggang peringkat akhir). Anda kemudian mungkin memerlukan rawatan dialisis dan pemindahan buah pinggang. Kebanyakan penghidap IgA nephropathy tidak mengembangkan penyakit buah pinggang kronik. Terdapatrisiko buah pinggang tertinggi yang menjadi terjejas oleh IgA nephropathy.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mengelakkan berulang IgA nephropathy?

Artikel seterusnya:Apakah punca-punca dan rawatan Iga Nephropathy

Tag: IgA nephropathy rawatan IgA nephropathy rawatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat