WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Kegagalan buah pinggang Prognosis >

Penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit mengatasi kemurungan

2018-01-08 01:17

Penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit mengatasi kemurunganBelajar bagaimana untuk mengatasi kemurungan dan meningkatkan kualiti hidupanda

Prognosis penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh mengakibatkan tekanan psikologi yang serius kerana difahamkan menyebabkan kerosakan kekal fungsi ginjal serta kematian pramatang. Satu kajian diterokai prevalen kemurungan serta pengaruh faktor-faktor psikososial yang lain pada kemurungan di kalangan pesakit CKD.

Para penyelidik mendapati bahawa orang-orang yang mempunyai gangguan tidur, dilaporkan mempunyai kepercayaan tiada agama, diikuti regimen senaman tetap tiada, dan yang didiagnosis dengan peringkat tiga atau lebih CKD menunjukkan risiko lebih tinggi kemurungan berbanding individu yang melakukan tidak memenuhi kriteria yang dihuraikan. Penemuan mengenal pasti bahawa kemurunganadalah lebih tinggi di dalam masyarakat buah pinggang, terutamanya pada peringkat tiga melalui peringkat 5. Dengan mengenal pasti penyakit buah pinggang kronik pada pesakit dengan risiko yang lebih tinggi daripada kemurungan, individuboleh bekerjasama dengan pembekal penjagaan kesihatan mereka untuk meluluskan peruntukan-peruntukan yang bersesuaian yang menguruskan keadaan peribadi dan pemulihan mereka.

Kemurungan tidak harus dianggap satu kelemahan individu. Ia boleh menyebabkan hubungan rapat kepada menderita, keluarga sambungan ke terikan, dan boleh mempunyai sebab kesihatan yang negatif. Kemurungan adalah perjuangan peribadi yang mudah difahami yang boleh memberi kesan kepada cara individu melihat kehidupan, dan seterusnya yang dijangka memberi kesan kepada bagaimana beliau tidak semasa tempoh dialisis sebelum dan semasa menjalankan dialisis. Strategi untuk memerangi kemurungan termasuklah menjalankan terurus, berjalan, ikan suplemen minyak, punya anti depressant, dan bercakap terapi. Berusaha untuk mencari jalan untuk memberi inspirasi kepada diri sendiri untuk hidup dan memahami setiap masa dengan menjangkakan. Namun, cara terbaik untuk menguruskan pemikiran kemurungan adalah untuk bercakap kepada pasukan penjagaan kesihatan anda, beritahu mereka betul-betul bagaimana anda rasa, dan bersama-sama, bekerja dengan mereka untuk membangunkan satu pelan rawatan.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang Medicare dan Medicaid dadah rebat

Artikel seterusnya:Buah pinggang penyakit memerlukan pesakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik kehidupan kemurungan mengalahkan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat