WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Lupus Nefritis > Lupus Nefritis gejala >

Boleh saya minum susu jika saya mempunyai Lupus Nefritis

2018-07-14 18:22

Boleh saya minum susu jika saya mempunyai Lupus NefritisSaya boleh minum susu jika saya mempunyai pesakit Lupus Nefritis NephritisLupus sentiasa memerlukan had dalam diet harian kerana pemakanan memainkan peranan yang penting dalam rawatan penyakit. Nilai pemakanan susu adalah lebih tinggi, ia adalah minuman yang penting bagi ramai orang setiap hari. Kemudian, boleh lupus Nefritis pesakit minum susu? Jawapannya ialah Ya. Tetapi Bilakah minum susu perlu juga memberi perhatian kepada soalan-soalan berikut:

1. Jangan minum terlalu banyak susu sejuk. Sejuk susu boleh menjejaskan fungsi motor gastrousus dan cirit-birit yang ringan, menyebabkan nutrien dalam susu tidak dapat diserap sepenuhnya.

2. Lupus Nefritis pesakit minum susu sebelum atau selepas mengambil ubat-ubatan sejam, kerana susu boleh Bentukkan meliputi membran di lapisan permukaan ubat-ubatan, mineral dalam susu akan bertindak balas dengan ubat-ubatan, mempengaruhi penyerapan ubat.

3. susu tidak harus diamalkan lagi tinggi suhu memasak. Akibat suhu tinggi, protein susu dengan Negeri sol ke dalam keadaan gel, mengakibatkan kemunculan enapan, yang mengurangkan nilai pemakanan. Jika anda mahu minum panas susu boleh diambil untuk penebatan dan Pemanas, fresh skuad menggondol Melbourne susu ke dalam air panas 5 minit.

4. apabila lupus Nefritis pesakit minum susu, mereka tidak perlu minum jus dan lain-lain asid minuman, yang akan menyebabkan senak dan cirit-birit.

Doktor anda juga boleh mengesyorkan bahawa anda makan diet yang rendah fosforus, kalium, dan protein jika sudah ada kehilangan fungsi buah pinggang. Walaupun lupus Nefritis adalah masalah yang serius, kebanyakan orang yang menerima rawatan tidak pergi untuk kegagalan buah pinggang.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mencegah daripada Lupus Nefritis

Artikel seterusnya:Bolehkah saya Minum Susu Jika Saya Memiliki Lupus Nefritis

Tag: Lupus Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat