WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Lupus Nefritis > Lupus Nefritis gejala >

Bolehkah saya Minum Susu Jika Saya Memiliki Lupus Nefritis

2018-07-22 17:31

Bolehkah saya Minum Susu Jika Saya Memiliki Lupus NefritisBolehkah saya Minum Susu Jika Saya Memiliki Lupus NephritisLupus Nefritis pesakit selalu memerlukan had dalam diet harian kerana diet memainkan peranan penting dalam rawatan penyakit. Nilai pemakanan susu adalah lebih tinggi, ia adalah minuman penting untuk banyak orang setiap hari. Kemudian, boleh pesakit lupus nefritis minum susu? Jawapannya adalah ya.Tetapi apabila minum susu juga perlu memberi perhatian kepada soalan-soalan berikut:

1. Jangan minum terlalu banyak susu sejuk. Susu sejuk dan boleh menjejaskan fungsi motor gastrousus, dan menyebabkan cirit-birit ringan, nutrien dalam susu tidak dapat diserap sepenuhnya.

2. Lupus nefritis pesakit tidak minum susu sebelum atau selepas minum ubat satu jam, kerana susu boleh membentuk membran yang menutupi lapisan permukaan dadah, mineral dalam susu akan bertindak balas dengan dadah, menjejaskan penyerapan dadah.

3. Susu tidak boleh memasak suhu tinggi yang berpanjangan. Oleh suhu tinggi, protein susu oleh keadaan sol menjadi keadaan gel, menyebabkan kemunculan sedimen, yang mengurangkan nilai pemakanan. Sekiranya anda suka minum susu panas boleh diambil untuk penebat dan pemanasan, susu segar yang dicelupkan ke dalam air panas selama 5 minit.

4. Apabila pesakit nefritis lupus minum susu, mereka tidak boleh minum jus dan beberapa minuman asid lain, yang akan menyebabkan senak dan cirit-birit.

Doktor anda juga boleh mengesyorkan agar anda makan diet rendah kalium, fosforus, dan protein jika sudah ada kehilangan fungsi buah pinggang. Walaupun lupus nefritis adalah masalah yang serius, kebanyakan orang yang menerima rawatan tidak mengalami kegagalan buah pinggang.

Sebelum ini:Boleh saya minum susu jika saya mempunyai Lupus Nefritis

Artikel seterusnya:Boleh Lupus Nefritis dengan penyakit buah pinggang peringkat 3 dimansuhkan

Tag: Lupus Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat