WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Bilakah pesakit buah pinggang mendapatkan pendapat kedua yang

2017-12-14 19:45

Bilakah pesakit buah pinggang mendapatkan pendapat kedua yangApabila pesakit berjalan keluar dari pejabat doktor mereka dengan sekurang-kurangnya dua preskripsi dan mempunyai pemikiran kedua apa yang perlu mereka lakukan? Kajian telah menunjukkan bahawa kebanyakan preskripsi ubat merawat satu simptom atau penyakit yang, tetapi yang paling mungkin menyebabkan penyakit-penyakit lain. Sebagai contoh semasa analgesik seperti Ibuprofen akan meringankan kesakitan ia boleh merosakkan organ-organ badan yang lain seperti buah pinggang. Atas sebab ini, pesakit buah pinggang perlu berhati-hati tentang ubat tahan sakit kerana ia kontra-indikasi.

Walau bagaimanapun, mereka yang mempunyai berfikir dua kali tentang pelan rawatan mereka mempunyai hak untuk mendapatkan pendapat yang kedua. Pesakit mempunyai hak untuk diberitahu tentang semua rawatan yang ada, termasuk alternatifmereka. Di masa yang lain bahawa pesakit mendapatkan pendapat kedua akan: apabila mereka dinasihatkan untuk menjalani pembedahan; Bilakah mereka akan didiagnosis dengan kanser; Bilakah mereka tidak bersetuju dengan rancangan rawatan yang dibuat untuk mereka; dan apabila mereka yang tidak berpuas hati dengan pihakpengurusan penjagaan kesihatan yang mereka terima daripada doktor mereka.

Sebaik-baiknya pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik perlu mempunyai satu pelan rawatan yang akan merangkumi perkara-perkara berikut: ujian darah, ubat-ubatan, nasihat pemakanan dan aktiviti fizikal nasihat.

Kebanyakan masa, Walau bagaimanapun, pakar-pakar perubatan adalah lebih berminat untuk memberi preskripsi untuk merawat gejala-gejala tertentu dan bukannyamelihat kesejahteraan keseluruhan pesakit. Pesakit juga adalah paling berkemungkinan untuk mendapat preskripsi daripada syarikat-syarikat ubat yang doktor mempunyai hubungan yang baik dengan. Walaupun ini adalah amalan perubatan yang tidak beretika, mereka seolah-olah menjadi norma. Jadi sementara seorang profesionalpenjagaan kesihatan mempunyai semua niat yang baik dalam dunia merawat pesakit, dia seolah-olah berfungsi dalam sistem nilai ini yang mengunjungi Syarikat ubat-ubatan.

Walau bagaimanapun, seperti yang disebutkan pada permulaan, pesakit mempunyai pilihan. Jika ada apa-apa keraguan mengenai pelan rawatan, diagnosis atau pembedahan, pesakit mempunyai hak untuk melihat doktor-doktor lain.

Pesakit-pesakit CKD perkara harus ingat ketika mencari pendapat kedua

Pesakit perlu membawa rekod perubatan mereka dengan mereka untuk membuat penilaian semula. Mereka juga perlu membawa semua keputusan ujian darah dan preskripsi. Doktor yang melihat pesakit untuk penilaian semula akan menyemak ini apabila mereka membuat pelan rawatan alternatif. Tidak perlu lagi takut atau menakut-nakutkan untuk bertanya kepada doktor soalan mengenai rancangan rawatan alternatif yang mereka ada untuk anda dan mengapa mereka fikir ia akan membawa kepada prognosis yang lebih baik untuk kesihatan anda.

Pastikan pelan anda mengandungi perkara-perkara berikut: darah kerja, nasihat gaya hidup (pemakanan dan senaman); preskripsi alternatif, termasuk kekerapan dan tujuan; Notepad untuk pesakit-pesakit untuk membuat Nota-Nota mereka pilihan rawatan dan senarai soalan-soalan untuk pelantikan seterusnya.

Sebelum ini:Keterangan baru bahawa penyakit buah pinggang yang boleh dijana semula

Artikel seterusnya:Semua tentang ubat tekanan darah - penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang rawatan rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat