WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Rawatan Buah Pinggang Kronik >

Rawatan Alternatif untuk penyakit buah pinggang: ringan kepada sederhana CKD

2017-12-14 23:19

Rawatan Alternatif untuk penyakit buah pinggang: ringan kepada sederhana CKDPenyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah satu keadaan dimana ada kehilangan fungsi buah pinggang yang progresif dalam tempoh masa, yang boleh terdiri dari bulan ke tahun. Keadaan ini adalah tidak boleh dan boleh menjadi lebih teruk dari semasa ke semasa kecuali jika anda mengambil rawatan alternatif untuk penyakit buah pinggang – suplemen herba semulajadi. Buah pinggang kita adalah penting untuk kehidupan. Dari penghapusan sisa & toksik, cecair & mineral baki untuk pengawalantekanan darah, buah pinggang memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kesihatan secara keseluruhan.

Ringan kepada sederhana CKD

CKD adalah keadaan jangka panjang di mana buah pinggang tidak berfungsi juga seperti mereka harus. CKD boleh menjadi lebih buruk dan akhirnya buah pinggang anda berhenti bekerja sama sekali, sehingga menyebabkan kegagalan buah pinggang. Keterukan boleh berbeza-beza, tetapi kebanyakan kes yang ringan kepada sederhana CKD (tahap 1-3). Anda boleh mengelakkan buah pinggang anda daripada mendapat lebih teruk dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan mengambil rawatan alternatif untuk penyakit buah pinggang.

Bagaimana biasa adalah ringan kepada sederhana CKD?

Kira-kira 1 dalam 10 orang mempunyai tahap CKD. Ia boleh berkembang di mana-mana umur dan pelbagai keadaan boleh membawa kepada CKD, seperti kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, penyakit kongenital, jangkitan buah pinggang & keradangan, buah pinggang penuaan dan penggunaan ubat-ubat tertentuyang tetap. Ia menjadi lebih biasa dengan peningkatan umur dan dalam wanita. Anda tidak akan mempunyai apa-apa gejala jika engkau ringan kepada sederhana CKD. Jika anda CKD berkembang untuk peringkat 4-5, anda perlu mula berfikir tentangpilihan-pilihan rawatan CKD yang sesuai untuk keadaan anda.

Menghalang perkembangan CKD

Anda tidak akan merasa kurang sihat pada peringkat awal daripada CKD – iaitu peringkat 1 hingga 3. Pelbagai gejala dan syarat-syarat membangunkan apabila CKD akan maju ke peringkat 4 dan 5, termasuk hilang selera makan, sakit buah pinggang, perubahan dalam kencing, kelesuan, rasa loya, nafas uremic dan banyak lagi. Kesedaran awal CKD dapat membantu untuk mengurangkan komplikasi yang berkaitan danmenghalang perkembangan anak untuk kegagalan buah pinggang. Dalam kebanyakan kes, Terdapat tidak menunjukkan sebarang gejala sehingga CKD lanjutan. Andaboleh kehilangan sehingga 90% daripada fungsi buah pinggang anda sebelum mengalami apa-apa gejala. Nasihat akan doktor anda yang anda ujian diagnosis dan memantau keterukan CKD. Sebagai contoh, ujian penapisan glomerular anggaran kadar (eGFR) perlu dilakukan sekali setahun oleh orang-orang dengan peringkat CKD 1 dan 2, dan banyak lagi soalan jika anda mempunyai peringkat 3, 4 atau 5 CKD. Pelbagai ujian lain, seperti imbasan dan biopsy, mungkin dinasihatkan oleh doktor anda jika CKD yang berkembang ke peringkat 3 atau lebih teruk.

Pilihan rawatan hanya untuk CKD dijangka melambatkan perkembangan penyakit dengan rawatan Ayurveda. Dalam rawatan alternatif untuk penyakit buah pinggang,hanya 100% herba semulajadi yang digunakan dan semua produk-produk herba adalah penawar semula jadi untuk ringan ke sederhana CKD. Salah satu pusat-pusat rawatan yang terbaik untuk CKD adalah Kundan pusat penjagaan buah pinggang. Ia telah mewujudkan satu jenama untuk dirinya sendiri di bawah bimbingan Dr. BalkarS Kundan. Beliau adalah pakar buah pinggang yang berpengalaman dan telah membantu pesakit buah pinggang selama lebih dua dekad. Suplemen diuji buah pinggang semulajadi yang disediakan oleh Pusat jagaan buah pinggang Kundan dibangunkan menggunakan prinsip-prinsip perubatan Ayurveda dalam perkongsian denganperubatan moden, boleh simpan buah pinggang, rendah urea & creatinine tahap, dan menghapuskan keperluan untuk dialisis.

Mengisi borang penilaian dalam talian dan pakar buah pinggang kami akan memberitahu anda bagaimana kami makanan tambahan dapat meningkatkan kualiti hidupanda.

Sebelum ini:Yoga dan rawatan Ayurveda boleh menyembuhkan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:empat kaedah untuk merawat penyakit buah pinggang hipertensi?

Tag: penyakit buah pinggang rawatan rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat