WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Kesan Bahasa Arab gusi dalam merawat kegagalan buah pinggang yang kronik

2018-09-24 10:13

Kesan Bahasa Arab gusi dalam merawat kegagalan buah pinggang yang kronikPenyakit buah pinggang KRONIK (CKD) merupakan masalah kesihatan awam yang meningkat dengan kelaziman yang terdiri antara 8-16 peratus di seluruh dunia. Komplikasi termasuk perkembangan peningkatan kardiovaskular kematian dan penyakit buah pinggang. Di seluruh dunia, kencing manis, tekanan darah tinggi dan obesiti adalah punca paling biasa penyakit buah pinggang kronik. Berdasarkan kajian beban penyakit Global 2010, penyakit buah pinggang kronik pada tangga 27 dalam senarai punca daripada jumlah kematian global pada tahun 1990 (umur-dipiawaikan Tahunan kadar kematian sebanyak 15.7 per 100,000), tetapi meningkat kepada kedudukan 18 pada tahun 2010 (Tahunan kadar kematian p 16.3 er 100,000). Dengan kekurangan rawatan yang berkesan, keadaan ini dijangka merosot dengan agak cepat.

Pesakit yang menghidapi kegagalan buah pinggang kronik teruk (CRF) memerlukan Terapi penggantian yang melibatkan pemindahan buah pinggang atau dialisis. Baru-baru dialisis usus telah dicadangkan sebagai rawatan alternatif. Ini melibatkan merawat pesakit dengan dos yang berulang secara lisan isi arang teraktif.

Sehubungan ini, pasukan pemantau SQU yang diketuai oleh Profesor Badreldin Hamid Ali dari Jabatan farmakologi, telah menjalankan satu siri kajian penyelidikan tentang kesan Bahasa Arab gusi (GA) dalam rawatan CRF. Penemuan-penemuan menarik telah dicapai untuk kegunaan GA mungkin dalam hal ini. Ia telah dibentangkan di Persidangan Antarabangsa di Brazil, Sepanyol, United Kingdom dan Amerika Syarikat dan beberapa bermuncul dalam Jurnal-Jurnal yang disemak.

Bagi rasional penyelidikan itu, Profesor Ali menyatakan: "klinikal, gusi Arab telah terbukti bermanfaat dalam pesakit dengan CRF. Ini telah disahkan pada pesakit dengan CRF di Sudan, di mana ia adalah dituntut untuk membantu mengurangkan kepekatan plasma urea dan creatinine dan mengurangkan keperluan untuk dialisis daripada 3 kepada 2 kali seminggu. Seterusnya, keputusan yang sama telah diperolehi dari kanak-kanak uremic di Iraq dan uremic orang dewasa di Pusat Sudan. Walau bagaimanapun, keputusan ini dan mekanisme yang membantu uremic toksin yang lebih rendah belum disahkan oleh kajian saintifik. Oleh yang demikian, percubaan telah dibuat di mana tikus dan tetikus dengan kegagalan buah pinggang kronik secara lisan diberikan dos gusi Arab dan darah, buah pinggang dan buah pinggang ujian telah disiasat sebagai petunjuk fungsi buah pinggang.

Penemuan-penemuan

Penyelidik menambah bahawa pasukan ini telah menggunakan model haiwan manusia gagal ginjal kronik untuk menguji kesan Bahasa Arab gusi atas kegagalan buah pinggang yang kronik dalam tikus dan tetikus. Mereka mendapati bahawa Bahasa Arab gusi adalah berkesan dalam merawat penyakit. Keputusan telah diterbitkan di United Kingdom. Jadilah juga pengurangan dalam kebangkitan dari kegagalan buah pinggang kronik-induced tekanan darah. Selain itu, Bahasa Arab gusi mengurangkan kegagalan buah pinggang kronik kesan ke atas aktiviti motor tikus. Beliau menambah bahawa "jenama yang berbeza daripada Bahasa Arab gusi akan tersedia secara komersil, tetapi keberkesanan mereka perbandingan terhadap CKD adenine-berpunca dari tidak diketahui. Oleh yang demikian, kami meneroka kesan tiga jenama yang berbeza daripada Bahasa Arab gusi atas beberapa kesan fisiologi, biokimia dan histologikal adenine-berpunca dari gagal ginjal kronik pada tikus. Rawatan tikus concomitantly dengan mana-mana jenama Arab gusi tiga, dengan ketara, dan setakat meluas sama, dikurangkan semua tanda-tanda kegagalan buah pinggang kronik. Keputusan mencadangkan keberkesanan setaraf jenama-jenama ini dalam antagonising kegagalan buah pinggang kronik dalam model binatang ini."

Gusi Arab turut berguna untuk mengurangkan kegagalan buah pinggang kronik-induced anemia tikus. Kesan Bahasa Arab gusi tikus kencing manis dan hubungan antara latihan fizikal dan gusi Arab padanya akan dihuraikan melalui hasil dua kajian akan diterbitkan tidak lama lagi, kata Profesor Ali.

Cadangan-cadangan

Akademik telah menggariskan kepentingan Bahasa Arab gusi sebagai bahan yang selamat dan berkesan untuk digunakan dalam merawat kegagalan buah pinggang kronik. Beliau dipanggil untuk siasatan lanjut ke dalam mekanisme Arab gusi di makmal haiwan dan tisu-tisu buah pinggang yang terpencil. Doktor boleh memeriksa kelebihan Bahasa Arab gusi dalam rawatan penyakit buah pinggang kronik pada manusia untuk melihat kesannya klinikal.

Sebelum ini:Bolehkah saya menggunakan bahasa Arab gusi mereka dengan kegagalan ginjal

Artikel seterusnya:Boleh Bahasa Arab gusi membantu kegagalan buah pinggang kronik

Tag: kegagalan buah pinggang yang kronik Bahasa Arab gusi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat