WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > rawatan kegagalan buah pinggang >

Dialisis, bagaimana untuk merawat penyakit buah pinggang peringkat akhir

2018-06-19 16:40

Dialisis, bagaimana untuk merawat penyakit buah pinggang peringkat akhirPenyakit buah pinggang peringkat akhir adalah satu keadaan di mana buah pinggang anda gagal untuk bekerja. Sebagai hasilnya, buangan dan cecair yang membina di dalam badan. Ia adalah sejenis penyakit yang serius dan boleh membawa maut. Bagaimana untuk mencegah penyakit buah pinggang yang berjalan ke dalam esrd adalah sangat penting.

Dialisis adalah rawatan yang digunakan apabila buah pinggang tidak berfungsi baik. Ia membuang bahan-bahan yang memudaratkan daripada darah apabila buah pinggang tidak boleh. Terdapat pelbagai jenis dialisis buah pinggang. Termasuk peritoneal dialisis dan hemodialisis.

Hemodialisis menghilangkan darah dari badan dan menghantarnya di seluruh penapis khas dengan penyelesaian. Penapis membantu membuang bahan-bahan berbahaya. Darah kemudian dimasukkan semula ke dalam badan.

Dialisis peritoneal dilakukan dengan pembedahan meletakkan satu tiub khas, lembut dan berongga ke bahagian bawah abdomen berhampiran Pusat. Selepas tiub diletakkan, penyelesaian khas yang dipanggil dialysate adalah cara menitis ke dalam rongga peritoneal. Rongga peritoneal adalah ruang di bahagian abdomen yang menempatkan organ-organ dan dibarisi oleh dua lapisan Khas membran peritoneum yang dipanggil.

Di peringkat awal kegagalan buah pinggang, lama sebelum dialisis diperlukan, rawatan konservatif adalah mencukupi untuk memastikan anda sihat dan baik. Bentuk rawatan melibatkan ubat-ubatan dan diet khas. Ramai orang tidak pernah memerlukan lebih daripada ini. Sila lihat halaman kegagalan buah pinggang yang kronik dan perkembangan anak.

Mungkin ada satu masa, Walau bagaimanapun, ketika ini adalah tidak mencukupi dan rawatan gantian ginjal perlu dipertimbangkan. Ini boleh menjadi dengan dialisis, atau bagi sesetengah orang menjalani pemindahan ginjal adalah juga kemungkinan.

Sebelum ini:Apakah tanda-tanda dan rawatan kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah Rawatan Terbaik untuk Kegagalan Ginjal

Tag: penyakit buah pinggang peringkat akhir Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat