WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > rawatan nefropati diabetik >

Penyakit buah pinggang dan kencing manis: bagaimana mereka disambungkan

2017-12-14 22:03

Penyakit buah pinggang dan kencing manis: bagaimana mereka disambungkanKencing manis adalah suatu keadaan yang dicirikan oleh tahap glukosa darah yangtinggi, sama ada kerana badan tidak menghasilkan hormon insulin dalam kuantiti yang mencukupi atau sel-sel badan tidak menjawab dengan betul kepada insulin. Penyakit kencing manis dan buah pinggang akan disambung. Bagaimanakah caranya? Kencing manis adalah punca nombor satu kegagalan buah pinggang. Lama-kelamaan, Penghidap kencing manis boleh membangunkan Nephropathy kencing manis. Tahap gula dalam darah yang tinggi boleh merosakkan glomeruli (kecil penapisan unitdalam buah pinggang). Ini akhirnya boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang. Nephropathy kencing manis boleh sembuh dengan ubat-ubatan penyakit buah-pinggang alternatif, tetapi sebelum anda mula mengambil rawatan alternatif danproduk herba, baca untuk mencari tahu apa yang sebenarnya berlaku dalam penyakit ini.

Penyakit kencing manis buah pinggang

Kencing manis penyakit buah pinggang, juga dikenali sebagai kencing manis nephropathy, adalah keadaan yang serius yang berlaku pada sesetengah orang menghidap kencing manis. Oleh kerana saluran darah kecil daripada buah pinggang rosak, buah pinggang tidak dapat membersihkan darah dengan betul. Permulaan badan mengekalkan lebih banyak air dan garam daripada sepatutnya. Buah pinggang juga mula bocor jumlah tidak normal albumin (sejenis protein) ke dalam air kencing. Kencing manis juga menyebabkan kerosakan saraf di dalam badan. Ini mewujudkan kesukaran untuk pesakit kencing manis untuk mengosongkan pundi kencing mereka, dan tekanan yang berlaku akibat pundi kencing yang penuh anda boleh mencederakan buah pinggang.

Bagaimana lazim ialah kencing manis Nephropathy?

Kencing manis adalah dua jenis: kencing manis jenis 1 dan jenis 2 kencing manis. Dalam kencing manis jenis 1, sistem imun serangan pankreas yang membuat insulin. Penyakit kencing manis ini biasanya dikesan pada kanak-kanak dan remaja. Dalam kencing manis jenis 2, badan anda tidak membuat/menggunakan insulin juga. Kira-kira 30 peratus daripada pesakit dengan jenis 1 kencing manis dan 10-40 peratus daripada mereka yang mempunyai diabetes jenis 2 mengalami kegagalan buah pinggang. Penyakit buah pinggang pada pesakit diabetes jenis 2 semakin meningkat hari ini kerana kelaziman peningkatan Penghidap kencing manis dan trend kepada mudatercetusnya penyakit kencing manis jenis 2.

1. Microalbuminuria: Dalam keadaan ini, Albumin: Creatinine nisbah (ACR) adalah lebih besar daripada atau bersamaan 2.5 mg/mmol (lelaki) atau 3.5 mg/mmol (wanita).

2. proteinuria: Dalam keadaan ini, tumpuan albumin adalah lebih besar daripada atau bersamaan dengan 200 mg/L manakala nisbah laser dot pemandangan hijau adalah lebih besar daripada atau bersamaan 30 mg/mmol.

Apakah tanda-tanda penyakit buah pinggang di kalangan pesakit diabetis?

Dalam nephropathy kencing manis, darah urea nitrogen (BUN) dan creatinine tahapanda meningkat secara drastik. Anda juga mungkin mengalami loya, muntah-muntah, lemah, lesu, cramp otot dan kehilangan selera makan. Jika anda menghidap kencing manis dan membangunkan mana-mana gejala-gejala ini, memanggil pakar buah pinggang anda. Salah satu boleh mengurangkan gejala-gejala ini dengan ubat-ubatan penyakit buah-pinggang alternatif, tetapi sentiasa rujuk kepada doktor anda sebelum mengambil rawatan alternatif untuk penyakit buah pinggang untuk hasil yanglebih baik.

Apa yang perlu anda lakukan jika anda mempunyai kencing manis?

Banyak faktor risiko bagi penyakit buah pinggang yang boleh dirawat. Jika anda mempunyai kencing manis, mengambil langkah-langkah berikut:

• Pengurus tahap gula dalam darah anda

• Mengawal tekanan darah anda

• Menguruskan berat badan anda

• Memantau tahap albumin air kencing anda

Penyakit buah pinggang dan rawatan alternatif

Seterusnya penyakit buah pinggang secara perlahan-lahan sepanjang tempoh tahun. Anda boleh mengundurkan kegagalan buah pinggang atau mengurangkan gejalakencing manis nephropathy dengan ubat-ubatan herba yang selamat di masa diujidan rawatan alternatif untuk penyakit buah pinggang. Anda juga boleh membuat perubahan dalam pengambilan diet anda untuk mengekalkan fungsi buah pingganganda baik untuk jangka masa panjang:

• Makan makanan anti-radang

• Mengurangkan makanan yang kaya dengan protein

• Mengurangkan pengambilan garam

• Melakukan detox badan

• Merawat masalah gula dalam darah anda

Jika anda menghidap diabetes, anda boleh mengambil langkah-langkah dan ubat penyakit buah-pinggang alternatif untuk mengurangkan peluang anda untuk membangunkan nephropathy kencing manis.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk merawat kencing manis nephropathy dan kreatinin tinggi?

Tag: nephropathy kencing manis kencing manis nephropathy rawatan kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat