WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit Ginjal Polikistik > rawatan penyakit ginjal polikistik >

Penyakit ginjal Polycystic: Punca dan rawatan herba semulajadi

2017-12-14 22:13

Penyakit ginjal Polycystic: Punca dan rawatan herba semulajadiAPA YANG DIMAKSUDKAN OLEH PENYAKIT GINJAL POLYCYSTIC?

Sebagaimana namanya, penyakit ginjal Polycystic (PKD) menyebabkan pertumbuhan beberapa sista dalam buah pinggang. Sista ini akhirnya dapat dipenuhi dengan cecair. Jika sista terus pertumbuhan atau jika mereka mendapat terlalu besar, ia menyebabkan kerosakan teruk kepada buah pinggang. PKD sista boleh perlahan-lahan menggantikan sebahagian besar buah pinggang, oleh itu dengan setiap hari berlalu mengurangkan fungsi buah pinggang dan akhirnya membawa kepada kegagalan buah pinggang. Bercakap secara umum, ada ubatnya bagi PKD, tetapi terdapat rawatandilakukan dengan herba semulajadi untuk masalah buah pinggang, yang boleh mempengaruhi gejala-gejala.

herba semulajadi untuk masalah buah pinggang

BAGAIMANA LAZIM IALAH PKD?

Ia adalah satu gangguan buah pinggang yang diwarisi dan keempat punca utama kegagalan buah pinggang. Ia adalah punca utama di sebalik 5% kegagalan buah pinggang jumlah yang berlaku pada orang-orang di seluruh dunia. Ia didapati di semua kaum dan berlaku sama pada lelaki dan wanita.

APAKAH SEMUA ORGAN-ORGAN LAIN TERJEJAS?

Selain itu, buah pinggang PKD boleh menjejaskan organ-organ lain juga. Sista mungkin membangunkan mereka hati, limpa, pankreas, ovari dan usus besar. Apabila sista membangunkan pada organ-organ ini, seperti yang banyak mereka tidak menyebabkan masalah yang serius, Walau bagaimanapun, kes-kes luar biasa secara berterusan. Ia juga boleh menjejaskan otak dan jantung dalam kes-kes tertentu. Jika PKDmenjejaskan otak, ia boleh menyebabkan satu aneurysm – membonjol saluran darah sehinggakan ia boleh pecah, mengakibatkan strok atau ataupun kematian. Di sisi lain, jika ia memberi kesan kepada jantung, injap boleh menjadi liut, mengakibatkansatu jantung murmur dalam sesetengah pesakit.

APAKAH PETUNJUK BAHAWA SESEORANG MEMPUNYAI PKD?

Kebanyakan orang tidak mengembangkan gejala-gejala PKD sehingga mereka adalah 30 hingga 40 tahun. Sista biasanya tumbuh 0.5 inci atau besar sebelum seseorang mula perasan simptom. Gejala awal yang dikaitkan dengan PKD boleh termasuk:

• Sakit atau kesakitan di bahagian abdomen

• Keabnormalan di kuku

• Darah dalam air kencing

• Sakit sendi

• Kerap kencing

• Keletihan

• Sakit di bahagian

• Kulit pucat warna

• Jangkitan saluran kencing

• Kulit yang lebam dengan mudah

Batu buah pinggang •

• Sakit atau darah haid di belakang

BAGAIMANA PKD DIKESAN?

Cara yang paling invasif, murah dan boleh dipercayai untuk mendiagnosis PKD adalah ultrasound. Dalam sesetengah kes, CT scan (imbasan tomografi pengiraan) danMRI (pengimejan resonans magnetik) mungkin juga mengesan beberapa sista kecilyang tidak dapat dijumpai di ultrabunyi. MRI digunakan bagi mengukur dan memantau jumlah dan pertumbuhan buah pinggang dan sista. Dalam sesetengah keadaan,ujian genetik mungkin akan dilakukan.

BAGAIMANA PKD DILAYAN?

Minum air kosong sepanjang hari dan mengelakkan kafein dalam minuman hanya boleh memperlahankan pertumbuhan sista. Tanpa mengambil kira bahawa banyak kajian telah dilakukan, Namun, Terdapat tiada apa-apa rawatan untuk mengubati ataumenghilangkan PKD. Walau bagaimanapun, semua pesakit buah pinggang pada penjagaan buah pinggang Kundan disediakan herba semulajadi untuk masalah buah pinggang. Suplemen herba semula jadi kami diperbuat daripada herba tulen gred Adan dijamin bebas dari bahan kimia, steroid atau logam dan mempunyai kesan sampingan tidak diketahui. Buah pinggang Hospital di china adalah kemudahanyang disahkan ISO dan telah membantu pesakit buah pinggang selama hampir tigadekad.

Sebelum ini:Ubat kencing manis dan penyakit ginjal Polycystic

Artikel seterusnya:Aspek rawatan polycystic buah pinggang

Tag: rawatan PKD Rawatan PKD PKD mengubati

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat