WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Rawatan sindrom nefrotik >

Apakah rawatan untuk nephrotic Sindrom?

2017-12-28 23:29

Apakah rawatan untuk nephrotic Sindrom?Rawatan retensi cecair (ia bukan)

'Pil air' (gelung diuretics) bantuan untuk mengosongkan tubuh retensi cecair. Diuretics bekerja dengan bertindak pada sel-sel dalam tubules buah pinggang untukmembuat mereka pengsan lebih banyak air dan bukannya air reabsorbing kembali ke dalam aliran darah. Jadi, anda pengsan lebih banyak air kencing. Cecair yangberlebihan pada tisu-tisu badan maka Pas kembali ke dalam aliran darah untukmengekalkan isipadu darah sehingga normal. Doktor anda juga boleh menasihatkan anda untuk menghadkan jumlah garam dalam diet anda untuk mencuba untuk menghadkan retensi cecair. Salah satu cara cuba untuk mengukur sama ada anda mengekalkan cecair (atau untuk melihat jika diuretics yang membantu) ialahuntuk menimbang diri anda dengan kerap.

Rawatan tekanan darah tinggi (hipertensi)

Ramai orang dengan gangguan buah pinggang mempunyai tekanan darah tinggi. Ini adalah kerana buah pinggang membuatkan bahan-bahan kimia yang terlibat dalam kawalan tekanan darah. Sekiranya anda mengalami tekanan darah tinggi,maka rawatan biasanya dinasihatkan untuk menurunkan tekanan darah anda. Ubat yang dikenali sebagai perencat enzim (sat) angiotensin-menukar atau untuk angiotensin-II kawasan antagonis (AIIRA) - kadang-kadang dipanggil Penyekat penerima angiotensin (ARB) - biasanya digunakan untuk ini. Ubat-ubatan ini seolah-olah mempunyai kesan perlindungan pada buah pinggang dan boleh mengurangkan jumlah protein bocor. Ubat-ubatan ini mungkin tidak sesuai untuk semua orang tetapi doktor anda boleh menasihatkan anda samada anda perlu membawanya. Dalam keadaan yang sangat jarang mereka dapat membuat fungsi buah pinggang anda lebih buruk (jika anda mempunyai masalah undiagnosed yang dipanggil stenosis belakang arteri buah pinggang).

Rawatan punca-punca

Seperti yang dinyatakan, Terdapat banyak sebab-sebab nephrotic Sindrom. Rawatan bergantung kepada punca-punca asas. Beberapa sebab-sebab yang lebih serius daripada yang lain; beberapa sebab-sebab boleh dianggap lebih mudah daripada yang lain.

Sebagai contoh, rawatan untuk penyakit perubahan minima biasanya berfungsi baik untuk menghalang kebocoran protein dari buah pinggang. Rawatan yang biasa untuk penyakit perubahan minima adalah kursus ubat steroid yang boleh bertahan selama beberapa bulan. Dalam sesetengah kes, ini adalah rawatan yang "One-off" dan penyakit ini tidak akan kembali. Dalam sesetengah kes perubahan minima penyakit, penyakit itu datang kembali (berulang) dari semasa ke semasa yang memerlukan kursus-kursus yang berulang daripada ubat-ubatan steroid.

Steroid atau ubat-ubatan lain yang dipanggil immunosuppressants boleh digunakan untuk mengurangkan keradangan dan maklum-balas imun yang tidak normal dalam pelbagai penyakit yang menyebabkan Sindrom nephrotic. Doktor anda akan memberi nasihat tentang pilihan rawatan untuk keadaan masing-masing.

Sebelum ini:Bagaimana untuk menggunakan rawatan ubat-ubatan Sindrom nephrotic Pediatrik

Artikel seterusnya:Adakah terdapat peti keselamatan dan rawatan yang berkesan untuk MPGN jenis 1

Tag: Sindrom nephrotic rawatan Rawatan Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat