WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Apa yang perlu saya makan sekiranya saya mempunyai kencing manis dan Hign Creatinine

2018-07-02 14:45

Apa yang perlu saya makan sekiranya saya mempunyai kencing manis dan Hign CreatinineTahap tinggi creatinine menunjukkan kerosakan buah pinggang dengan penyakit diabetes. Ourkidney bertanggungjawab untuk menapis sisa. Apabila tahap tinggi creatinine muncul, ia biasanya menunjukkan bahawa buah pinggang kami tidak boleh melakukan pekerjaan yang hebat. Ia adalah penting bagi pesakit untuk menyediakan diet mereka juga. Diet seimbang dan sihat mestilah memberi manfaat kepada kawalan glukosa darah plus boleh melambatkan perkembangan kerosakan buah pinggang. Seterusnya adalah beberapa cara untuk menjana pelan pemakanan sihat bagi penyakit kencing manis dan tahap creatinine tinggi.

Protein

Proteinuria sering perhatikan individu dengan kerosakan buah pinggang dan kencing manis. Ia mungkin memburukkan lagi kemerosotan fungsi buah pinggang dengan cepat. Mengurangkan protein dalam diet dapat mengurangkan kebocoran protein dalam air kencing. Pesakit dinasihatkan untuk menghadkan pengambilan protein harian untuk lebih rendah daripada 0.6~0.8g/kg setiap berat badan.

Hadkan makanan yang tinggi gula

Kawalan paras gula darah adalah kunci untuk menangani penyakit kencing manis. Pengambilan gula overmuch akan menubuhkan sistem dan meningkatkan gula dalam darah pesakit, dan oleh itu ia mungkin memburukkan lagi pesakit Diabetes. Untuk menghadkan makanan yang tinggi gula merupakan sebahagian daripada diet yang sihat untuk kencing manis dan tahap creatinine tinggi.

Kalium

Ia adalah penting untuk penghidap penyakit kencing manis dan creatinine tinggi untuk menghadkan kalium kerana buah pinggang terjejas tidak berupaya menyingkirkan kalium dari badan secukupnya. Kalium yang tinggi membuat irama jantung perbezaan dan juga mengakibatkan kegagalan jantung.

Mengawal pengambilan garam atau sodium

Ia adalah penting untuk pesakit kencing manis dan pesakit yang kaya dengan tahap creatinine, kerana natrium dan kecenderungan untuk meningkatkan tekanan darah tinggi, meningkatkan retensi cecair dan menyebabkan beberapa penyakit yang teruk. Setiap satu daripada sayur-sayuran dalam tin, keju, mentega, aioli, perasa tinggi sodium, Makan malam yang sejuk beku, dan sebagainya, mesti terhad dalam cara hidup.

Sebelum ini:Adakah Ok untuk makan pisang dengan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mengurangkan Creatinine 2.5

Tag: Creatinine

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat