WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Tahap kreatinin tinggi >

Bagaimana untuk menurunkan creatinine

2017-12-14 21:49

Bagaimana untuk menurunkan creatinineCreatinine adalah molekul sisa kimia yang dihasilkan daripada creatin. Kira-kira 2%daripada creatine dalam badan kita memeluk creatinine tiap-tiap hari dan diangkutmelalui aliran darah untuk buah pinggang kita. Kebanyakan creatinine ini ditapis oleh buah pinggang dan dikeluarkan melalui air kencing. Biasanya pengeluaran creatinine dalam badan kita kekal tidak berubah sekaligus menjadikan ia satu cara yang boleh dipercayai untuk mengenal pasti fungsi buah pinggang. Perubahan mendadak dalam tahap creatinine mungkin menandakan penyakit buah pinggang atau terjejas fungsi buah pinggang.

Apa boleh menyebabkan tahap tinggi creatinine? Dehidrasi, ACE inhibitors, tekanandarah tinggi, kencing manis, masalah Tiroid, kehilangan darah berlebihan, mengambil creatine sebagai tambahan Pemakanan dan berlebihan daging merah boleh menyebabkan tahap creatinine yang lebih tinggi.

Bagaimana untuk menurunkan tahap creatinine:

tahap creatinine boleh mula untuk meningkatkan jika badan tidak mengalami dehidrasi. Adalah disyorkan untuk minum banyak cecair setiap hari. Air minum bermaknabanyak kencing yang bermaksud creatinine lebih banyak dikeluarkan dari badan.

diet yang sihat boleh memainkan peranan yang penting dalam mengawal tahap creatinine. Tambah buah-buahan segar dan sayur-sayuran untuk diet anda, lebih sukagandum dan masukkan oat dalam diet anda. Mengelakkan barangan makanan dengan gula pasir, gantikan minuman dengan air.

Elakkan suplemen berlebihan creatin. Mengambil makanan tambahan creatine mungkin berpotensi berbahaya. Ia meningkatkan tekanan ke atas buah pinggang dan boleh menyebabkan masalah jantung dan kekejangan otot.

garam (natrium) boleh menyebabkan badan untuk mengekalkan lebih banyak air yang membawa kepada mengurangkan kekerapan Lawatan ke tandas. Menjauhkan diri dari makanan dengan garam yang berlebihan.

Jika anda menderita daripada penyakit buah pinggang, maka adalah lebih baik untuk berunding dengan doktor anda dan pakar diet untuk diet anda dirancang. Kami dipusat penjagaan buah pinggang Kundan menawarkan penilaian percuma dan menawarkan kaedah selamat dan alternatif rawatan bagi penyakit buah pinggang.

Sebelum ini:Apakah Creatinine

Artikel seterusnya:Apa punca Creatinine rendah tahap

Tag: Creatinine rawatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat